søndag den 11. marts 2012

Wax that, Guys!

Ifølge mange mænd, er de langt bedre til det med biler end kvinder og det kan da også godt være, at de på sin vis har ret, for der hersker ingen tvivl om deres overlegenhed, hvad angår deres viden om køretøjers funktionsevne. De ved præcis hvilken mekanisme, der ligger bag, når man træder på speederen og hvad der præcis bringer en bil i fremdrift. De forstår og begriber systemet bag gearkassen, og hvorfor en bil har flere fremadgående gear, men kun et bakgear og ikke mindst, hvornår de rette omdrejninger er nået, til et gearskifte er nødvendigt.

Mænd er et finurligt og kløgtigt væsen, som i deres iver for at fixe den firehjulede, straks popper hjelmen, når motoren begynder at lyder underligt eller sætter ud og står klar med smørekande og twist, og velvilligt stikker hænderne på den varme motorblok, med risiko for at brænde nallerne. Med en fantastisk og næsten nørdet entusiasme, angriber de hvert et problem, som måtte opstå og forbygger på bedste vis fremtidens udfordringer, hver søndag ved at nurse, pudse og polere bilen ved den lokale vaskehal. I salute you!

Når det er sagt, kan det dog undre mig at de kære mænd, ikke benytter deres viden om motorer, forbrænding og fremdrift og overfører det til deres forhold, for her ser virkeligheden ganske anderledes ud. Her er alle de kloge og videnbegærlige genier, pludselig blevet forvandlet til analfabeter og det ellers så mandige mod, er udskiftet bedstemorkørsel, med kaffepauser i nødsporet. De har al den viden der skal til, og alligevel vælger de ikke at bruge den, til noget som helst konstruktivt, men lader sig i stedet intimidere og afventer om ikke tiden nok skal løse det hele og autohjælpen kommer forbi. De er pludselig transformerede til de handlingslammede og apatiske spøgelsesbilister, de plejer at vinke til med midterste finger, når de luller imod strømmen!

Forhold til kvinder er nemlig præcis som biler. Skal de fremstå skinnende, skal de nurses, pudses og shines, med svedperler på panden til følge og skal de køre upåklageligt, kræver det en kontinuerlig strøm at brændstof og ikke blot en sjat af reservedunken, når du allerede er rendt tør! Forhold har nøjagtig samme antal pedaler, som de fleste automobiler, hvis vi ser bort fra dem med automatgear, som i øvrigt er for de dovne og aldrig vil opnå samme acceleration.

Der er en speeder, der kan bringe forholdet fra A til B, og præcis som i trafikken, bør holdes indenfor de tilladte fartbegrænsninger, for at man kan nå at nyde turen, dog uden at man falder i søvn. Der er en kobling, som hvis den files, kan få det hele til at trille langsomt og som også kan spare brændstof og energi ned af bakken, men aldrig få dig op igen uanset hvor langt du trækker (trykker) den. Der er en bremsepedal og dens funktion siger sig selv, for den kan kun én ting. Den kan sagte farten og bringe forholdet til standsning og bør bruges med omtanke og varsomhed, for selvom det måske lyder fedt når hjulene hviner, så slider det hårdt på dækkene. Men hvad er det egentlig, jeg forsøger at sige til hannerne?

Jeg siger blot, at præcis som en bil, kommer et forhold ingen vegne, ved at træde alle pedaler i bund, på samme til, men det burde de jo vide, ik?!

1 kommentar:

  1. nok lige et par dage for sent med denne blok. det er ikke længere kvindernes kampdag ;) men hvorom altig er så tror jeg der er en vis tendens til at når der kommer en mand ind i bilen / parforholdet så forventer kvinderne at han oftest tager styringen??? og sjovt nok er biler i dag sådan indrettet at de kommer med en fejlmelding hvis der opstår fejl og mangler ... denne kunne kvinder med stort held også være udstyret med !!! disse vidunderlige skabninger ( kvinder ) kan sjovt nok godt ydtre sig i et forhold når det kommer til indretning af det fældes hjem og er da heller ikke blege for at opdattere gaderoben uden at spørge manden til råds.. (og ve den stakkels mand der uforvaren kommer til at købe et par bukser der ikke falder i fruen,s smag. ) sjovt nok mister disse kvinder deres talegaver når det kommer til indput i forbindelse med dere forventninger/justeringer til parforholdet.
    jeg er egentligt uddannet automekaniker.og vil lige sige at hvis i kvinder engang imellem lod olielampen blinke så ville i helt sikkert få den nøvendige pleje / omsorg mvh. kammelegeraten

    SvarSlet