søndag den 29. januar 2012

Herreløs tæve...

Et stk. tæve af racen Homo Sapiens, med dansk stamtavle og ren straffeattest, og uden at have bidt nogen i affekt, men kun i selvforsvar, finder du her den ihærdigste vagthund for sine nærmeste. Har en tendens til at udtrykke sig med bjæffen og gøen, og stimuleres af gensidig respons, men kan også være forbavsende stille til tider, som kan være et udtryk for både trivsel, men også eftertænksom bekymring, dog aldrig ligegyldighed. Mundkurv er forsøgt flere gange, men virker mærkværdigt nok ikke og kan derfor ikke anbefales til denne tæve og det samme gælder for indespærring. Kan ikke sættes i bås!

Besidder et glad, venligt og loyalt sind og er den perfekte familie"hund", og som elsker selskab, men kan sagtens overlades alene uden at lave ulykker eller bide poterne af sig selv. Til trods for tævens målbevidste selvstændighed, kan den rent faktisk godt lære nye tricks, ved kontinuerlig belønning, i form af gensidig hengivenhed og kærlighed. Jagter dog ikke ben, uden kød på! Kan stryges både med og mod hårene, uden mishag, så længe der skiftes derimellem og hårene ikke rives ud med roden eller der bevidst påføres mærkeværdig smerte.

Er en dygtig og flittig arbejds"hund", fra 8:00 - 16:00, og dette er en livsvigtig nødvendighed for tæven, men bør dog også fra tid til anden, stimuleres socialt, med kæl og knus, uden for dette tidsrum.Vil gerne bruges og yde sit bedste, så længe det påskønnes og værdsættes, men er dog ikke stærk og muskuløs nok til at trække slæden, ved egen hjælp alene.

Vil være rigtig fin til udstilling og fremvisning, men træder udenfor retningslinjerne og rammerne for denne race, så ønsker du stereotypen af en tæve, er dette den forkerte hund for dig. Dette må derudover ikke være formålet med et evt. ejerskab, da tæven ikke altid går lige pænt, ført i stram snor, sætter hælene i ved tvang og vælger andre veje, når der traves i ring. Har aldrig strejfet, til trods for skiftende ejermænd.

Hvis du overvejer et fremtidigt ejerskab, må jeg skuffe dig med, at det er tæven der bestemmer dette og ikke omvendt, men selvfølgelig kan du præge dette udfald, ved en ihærdig og vedvarende indsats, men gør dig samtidigt klart at dette ikke sker af sig selv. Dette er ikke en salgs-annonce, da tæven endnu ikke er klar til ejerskifte, til trods for den herreløse status, da ejerskabet er mere og andet end et stykke papir eller et postulat og heller ikke sker ved en snappy bankoverførsel. Der skal sættes på kontoen over tid, som et livslangt kreditlån, der afdrages i mindre, men hyppige rater og lige nu er kontoen ufrivilligt spærret, for ind og ud-lån, grundet krisetider.

Pris: Hvis du skal spørge, har du ikke råd!